we create impact for ambitious brands

Paulien aan het woord

Paulien aan het woord

 

Het is al een jaar geleden sinds Paulien onze projectmanager werd! Met haar inzet, scherpe inzichten en positiviteit, heeft ze in korte tijd een onuitwisbare indruk op ons bedrijf gemaakt. Terwijl we de mijlpaal van haar eerste jaar vieren, is het hoog tijd om stil te staan bij de impact die ze heeft gehad op onze projecten, ons team en onze bedrijfscultuur. In deze blog duiken we dieper in het verhaal van Paulien en ontdekken we wat haar tot zo’n waardevolle aanwinst voor ons team maakt.

interview — 27 oktober 2023

Hoe ben je bij BOEM agency terechtgekomen als Project Manager?

Ik heb toerisme gestudeerd aan de Erasmushogeschool in Brussel en na enkele jaren in de toeristische sector te hebben gewerkt als projectmanager, was het tijd voor een verandering. Projectmanagement was echt iets voor mij, dus ging ik daarnaar op zoek in regio Leuven. Mijn zus werkte toen ook voor een agency en door haar verhalen, werd ik geïnspireerd om voor een agency te solliciteren – en zo ben ik hier dan terechtgekomen.

 

Wat maakt BOEM agency anders dan anderen?

Wat ik zo leuk vind aan BOEM agency is dat het geen groot bedrijf is, dus er is hier altijd een gezellige sfeer. Het voelt aan als familie omdat we niet met zo veel zijn en ik nauw kan samenwerken met mijn collega’s, iets wat ik altijd al leuk gevonden heb.
BOEM agency is ook flexibel qua werkuren en telewerken. Dat vind ik wel belangrijk: die work-life balance, en dat kan gelukkig hier dus ook. Verder kan echt alles besproken worden, er is altijd goede communicatie, wat maakt dat ik hier op mijn plaats zit.

 

Wat is je meest memorabele project bij BOEM agency en wat maakte het zo speciaal?

Goh, dat is echt een moeilijke… Ik heb er meerdere en ik werk supergraag voor al mijn klanten, maar Bridgestone is een grote klant en daar werk ik het meeste voor. Tegelijkertijd was het ook wel een uitdaging, omdat ik het project overnam van iemand die er 5 jaar voor had gewerkt – big shoes to fill. Ik wou dat heel graag heel goed doen (lacht). In het begin was het zeker even wennen, maar naar mijn gevoel heb ik het goed beetgepakt en is de klant blij, dat is het voornaamste! Dit hoop ik verder te kunnen zetten in al mijn huidige en toekomstige projecten.

 

Hoe ga je om met onvoorziene omstandigheden in projecten en hoe zorg je ervoor dat het project op koers blijft?

Dagelijks word ik wel geconfronteerd met onvoorziene zaken, dus daar moet ik altijd wel goed mee omgaan. Eerst check ik altijd of ik de vraag van de klant goed heb begrepen en ga ik na hoe het is ontstaan. Dan check ik welke collega’s eraan moeten werken, met wie ik dit moet bespreken. Daarna plan ik alles in en zorg ik ervoor dat we even extra aandacht kunnen geven aan dat project, dus moet er wat in de agenda worden geschoven.

Als het over budgetten gaat, zorg ik dat het altijd goed wordt gecommuniceerd naar de klant. Dus ik denk dat communicatie de grootste probleemoplosser is, samen met goede planning en opvolging. Uiteraard speelt ook de kwaliteit van opleveren een grote rol.

 

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Ik kom het liefst naar kantoor, maar werk zeker ook enkele dagen per week van thuis uit. Meestal start ik tussen 8u30 en 9u, anderen zijn wat vroeger of later, dus dat vind ik goed zo tussenin. Ik check mijn mails en antwoord meteen op de snelle berichten. Daarna ga ik aan de slag met dingen die in mijn agenda staan.

Als er iets dringend is binnengekomen, krijgt dat mijn prioriteit. Doorheen de dag volg ik altijd goed op wat er bij alle collega’s is ingepland. Zo weet ik wie welke dag iets moet opleveren en dan zorg ik dat ik dit op tijd naar de klant kan sturen.

Het doel is om elke dag mijn taakjes te kunnen afvinken, dan ga ik met een blij gevoel naar huis.

 

Wat zijn jouw ambities op het werkvlak?

Mijn ambities? Ik ben projectmanager en dat doe ik heel graag! Ik vind het leuk om met mijn collega’s samen te werken en hen te helpen als er problemen zijn. Als ik iets moest kiezen, zou het me leuk lijken om door te groeien naar een soort functie als teamleader of PM lead. Daarnaast zijn grotere projecten en meer projecten ook altijd fijn om erbij te nemen, elk project is anders en dat geeft me goede energie.
Dus nog meer uitdaging mag altijd (lacht).

 

Wat motiveert jou elke dag?

Ik ben altijd al een positief persoon geweest, dus dat uit zich ook in mijn dag. Opstaan is soms wel moeilijk (lacht), maar over het algemeen begin ik wel graag aan mijn dag. Koffie’tje and off I go! Mijn collega’s begroeten met een uitgebreide goodmorning en dan aan de slag met de uitdagingen die de dag brengt. Naast het feit dat ik graag werk, is de sfeer op het werk ook echt wel een drijfveer voor mij.

 

Hoe vind je inspiratie en creatieve ideeën in je dagelijks leven?

Oei oei (lacht). Kijk, ik ga eerlijk zijn: ik ben niet de meest creatieve persoon. Daarom ben ik ook projectmanager en geen designer. Dus ja, hoe vind ik inspiratie? Ik denk dat dat voornamelijk is door social media, ik ben daar veel mee bezig. Meestal laat ik het creatieve over aan de designers, maar als ik moet bijspringen, dan probeer ik wel input te geven. Ik kan wel goed probleemoplossend denken! Dat is ook een soort creativiteit, niet? 🙂

 

Wat is voor jou een perfecte day off?

Een perfecte day off is als ik tijd heb om mijn boodschappen te doen (lacht), mijn appartement op orde te zetten, eens binnen te springen bij mijn ouders, dat is altijd gezellig. Het is ook altijd mooi meegenomen als ik tijd heb om wat te sporten of eens in Leuven rond te gaan. De dag sluit ik het liefst af met Netflix of facetime met mijn vriend.

 

Heb je concrete levensdoelen of een bucketlist?

Ik ben altijd heel gepassioneerd geweest door reizen, vandaar ook mijn geschiedenis in toerisme. Dus mijn doel is om zoveel mogelijk landen te bezoeken, ik vertrek binnenkort naar Ghana en dat is nummer 51.
Ook wil ik heel graag een gezin, daar kijk ik al naar uit!