we create impact for ambitious brands

Hilde aan het woord

Hilde aan het woord

 

Het is alweer een jaar geleden dat Hilde de overstap maakte naar BOEM agency. Een jaar vol nieuwe ervaringen, uitdagingen en groei. Terwijl ze haar weg vond in haar nieuwe rol als projectmanager, heeft ze ook tijd gevonden om haar persoonlijke passies na te jagen. In dit interview duiken we dieper in het leven van Hilde, haar ervaringen bij BOEM agency en wat haar inspireert buiten het kantoor. Lees verder om meer te weten te komen over haar reis en de avonturen die nog op haar bucketlist staan.

interview — 24 april 2024

Wat inspireerde je om over te stappen van de product- en marketingsector naar BOEM agency?

Vroeger werkte ik in productmanagement en hoewel dat technisch gezien anders is dan marketingmanagement, leken ze toch hard op elkaar. Bij beide gaat het om projecten met specifieke trajecten, timings en budgetten. Of je nu een fysiek of digitaal product ontwikkelt, de basis blijft hetzelfde. Mijn interesse in productmanagement is altijd sterk geweest, net als mijn passie voor marketing, wat ik ook heb gestudeerd en altijd in verschillende vormen heb toegepast. Dus, de overstap voelde natuurlijk aan, vooral omdat ik beide aspecten wilde ervaren.

 

 

Hoe heb je je moeten aanpassen om hier te kunnen werken?

De grootste aanpassingen waren op het gebied van tijdbeheer en budgetbewaking. Het bijhouden van de tijd was nieuw voor mij en eerlijk gezegd vond ik dat in het begin wat uitdagend. Het vereist een specifieke mindset om altijd alert te zijn op de planning. Daarnaast moest ik leren om met verschillende budgetten te werken, van klein tot groot, wat anders was dan wat ik eerder had gedaan.

 

 

Wat trok je specifiek aan bij BOEM agency?

Ik ben hier ook een beetje atypisch terechtgekomen. Het hele verhaal begint eigenlijk met Peter, die ik via gemeenschappelijke vrienden al een paar keer tegengekomen was. Ik volgde BOEM al een tijdje online en toen er een vacature voorbij kwam, voelde het als een goede match. Bij mijn eerste gesprek ontdekte ik de huiselijke sfeer, collegialiteit en de bereidheid van iedereen om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Dat gevoel van samenhorigheid was echt aantrekkelijk voor mij.

 

 

Hoe blijf je gemotiveerd als projectmanager?

De belangrijkste factor vind ik de omgeving om me heen, bijvoorbeeld de leuke collega’s, maar ook de positieve feedback en de klantrelaties in het algemeen houden me gemotiveerd. Ze zorgen ervoor dat ik telkens opnieuw dat extra stapje kan zetten. Daarnaast helpen de flexibiliteit van BOEM agency en het feit dat ik thuis kan werken bij het balanceren van mijn werk en privéleven, wat erg belangrijk voor me is. Nu gaat dat al wat beter omdat mijn kinderen wat ouder zijn, maar vijf jaar geleden zou dat toch heel wat anders geweest zijn. Dus ben ik zeer blij met hoe flexibel ik hier te werk kan gaan bij BOEM agency.

 

 

Welke activiteiten buiten het werk brengen je het meeste plezier of ontspanning?

Buiten het werk zijn er verschillende dingen waar ik echt van geniet. Reizen is echt een van mijn favorieten; het plannen en het daadwerkelijk op pad gaan, geven me altijd een boost. Hardlopen is ook een grote passie van me. Het is ook iets dat je misschien op het moment niet altijd even leuk is, maar achteraf heb je zo veel plezier van de energie die je ervan krijgt. En natuurlijk is er niets beter dan tijd doorbrengen met vrienden en familie. Het samen zijn en genieten van elkaars gezelschap zorgt ervoor dat ik me echt ontspannen en opgeladen voel na een drukke werkweek.

 

 

Heb je een concreet levensdoel of bucketlist?

Een echte bucketlist heb ik eigenlijk niet, maar er is één ding dat echt bovenaan mijn verlanglijstje staat: een reis naar Amerika, dat altijd een speciale aantrekkingskracht op me heeft gehad. Ik heb er nog nooit iets van gezien, maar de Amerikaanse levensstijl wil ik echt eens ervaren. Vooral een bezoek aan New York staat hoog op mijn lijstje, en daarna misschien een roadtrip om meer van het land te ontdekken. We zijn misschien van plan om volgende zomer te gaan. Hoewel een roadtrip waarschijnlijk aardig wat kost, wil ik het toch graag eens proberen. Het idee om drie weken rond te reizen en de diverse Amerikaanse cultuur op te snuiven spreekt me enorm aan.