we create impact for ambitious brands

Giel aan het woord

Giel aan het woord

 

Giel begon bij ons als stagiair en is nu al een jaar lang een onmisbare schakel bij BOEM agency. Benieuwd naar zijn avonturen bij BOEM tot nu toe? Lees er hier alles over! 👇

interview — 12 december 2023

Hoe ben jij bij BOEM agency terechtgekomen en wat sprak je aan in deze rol?

Bij BOEM agency belandde ik eigenlijk met een beetje geluk. Mijn zoektocht naar een stageplaats leek aanvankelijk een hobbelig pad te worden nadat een ander bedrijf mij last-minute had geghost. Paniek sloeg wat toe, maar gelukkig ontdekte ik nog BOEM agency en besloot ik het erop te wagen. Ik belde en Mich pakte op, ik legde mijn situatie uit en tot mijn grote opluchting waren ze meteen enthousiast over mij en bereid me te helpen.

Wat begon als een reddingsactie, groeide uit tot een geweldige ervaring. Mijn stage hier verliep vlekkeloos en ik kon als jobstudent blijven hangen. Tijdens mijn BOEM avontuur volgde ik in september ook nog een opleiding webdesign. Voor ik het wist, werd ik in het team opgenomen en werk ik hier nu al een jaar vast. Als je de stage-ervaring en studentenjob meetelt, zit ik hier al 2 jaar. Mijn traject had heel anders kunnen lopen, maar ik ben heel dankbaar voor het feit dat ik op deze onverwachte manier bij BOEM agency ben beland. Soms zijn het de onverwachte wendingen die het mooiste pad creëren, ik ben dan ook oprecht blij met hoe mijn verhaal hier begon en verder evolueerde.

 

Wat maakt het team bij BOEM agency uniek en onderscheidend?

Wat het team bij BOEM agency echt bijzonder maakt, gaat verder dan de bruisende projecten en enthousiaste klanten. Het is vooral de interne dynamiek en de mensen die hier werken die van elke werkdag een plezier maken. Er heerst een warme sfeer en in ons team herkennen we elkaars sterke punten en zwakke punten, wat leidt tot een geweldige onderlinge samenwerking. We werken een beetje als een goed op elkaar afgestemd orkest, waarin iedereen zijn unieke instrument bespeelt om samen een harmonieus geheel te creëren.

 

Hoe maak jij impact?

Het creëren van impact bij BOEM is voor mij een voortdurende ontwikkeling. In het begin van mijn carrière hier was het een uitdaging, maar ik ben begonnen met meer durf te tonen, mezelf uit te dagen en meer out of the box denken. Soms zijn de resultaten geweldig, soms zijn er leermomenten, maar dat hoort allemaal bij het proces. Het hangt natuurlijk af van de klant en wat er precies gevraagd wordt, maar ik denk dat ik zo wel mijn steentje bijdraag.

 

Welk project is je het meest bijgebleven of waar kon je je vaardigheden het beste inzetten?

Een project dat me nog steeds warme herinneringen bezorgt, is het netwerkevent voor TBI bij Kinepolis in Antwerpen vorig jaar. We hadden daar een interactief standje opgezet waar bezoekers hun eigen foto konden laten nemen in een fotobooth. Ter plekke bewerkten wij die foto’s tot gepersonaliseerde posters die ze als aandenken konden mee naar huis nemen.

Wat dit project voor mij zo speciaal maakte, was niet alleen de creatieve uitdaging, maar ook eens een verandering van omgeving. Het feit dat we buiten kantoor aan de slag gingen, voegde een extra dimensie toe. Het was een echte team effort, waarbij iedereen zijn eigen eigen taak had. Samen vormden we een geoliede machine, misschien niet altijd vlekkeloos – lacht – maar het is wel een succes geworden. De voldoening kwam niet alleen uit het succesvol afronden van het project, maar het was ook een leuk team om mee samen te werken. Na afloop zijn we samen iets gaan drinken, wat een mooie afsluiter was van een dag vol teamwork en creativiteit.

 

Zijn er design- en motion graphics trends die je absoluut vermijdt?

Ik ben niet iemand die zich ergens echt aan stoort, want ik geloof dat iedereen wel zijn best doet en ik begrijp dat niet iedereen altijd de middelen heeft om iets perfect te doen. Maar wat me vaak opvalt is dat ik op het straatbeeld toch heel vaak Comic Sans nog tegenkom. Dit is toch een soort ‘meme-font’ geworden, een lettertype dat vaak wat belachelijk wordt gemaakt. Het valt me op dat sommige mensen het nog steeds gebruiken en het zelfs mooi lijken te vinden, maar het is toch echt niet mijn persoonlijke voorkeur – lacht -.

 

Hoe ga je om met feedback en hoe helpt dit om je vaardigheden te verbeteren?

Ik probeer feedback wel heel erg te aanvaarden en zie het als een waardevolle kans om verder te groeien. Natuurlijk zijn er momenten waarop het moeilijk is om te horen dat iets misschien niet zo goed is als je dacht, maar ik besef dat dit deel uitmaakt van het leerproces. Er is altijd ruimte voor verbetering en ik geloof sterk dat je van iedereen iets kunt leren.

 

Wat inspireert jou in het creatieve proces, en hoe blijf je op de hoogte van de laatste trends?

Mijn inspiratie in het creatieve proces komt vaak van Instagram-accounts die indrukwekkende animaties en grafische ontwerpen delen. Hoewel sommige van deze projecten misschien buiten mijn huidige kunnen liggen, dienen ze wel als bron van inspiratie. Creatieve content op sociale media bekijken, is voor mij een manier om mijn eigen ideeën uit te breiden en nieuwe benaderingen te verkennen.

Een waardevolle tip die ik kreeg toen ik net begon, was om een Instagram-account aan te maken om inspirerende projecten op te slaan en te organiseren. Dit is echt wel een goed hulpmiddel om zo een digitale verzameling van ideeën en creatieve stijlen op te bouwen. Wanneer ik behoefte heb aan inspiratie of ik ergens vastloop, blader ik hier eens door. Het is voor mij al een grote hulp geweest en ik zou het zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar nieuwe impulsen in design en motion graphics.

 

Welke hobby’s of activiteiten brengen jou het meeste plezier en ontspanning buiten je werk?

Buiten mijn werk geniet ik enorm van voetbal, zowel zaal- als veldvoetbal. We spelen wel in de kelderklasse van het provinciale voetbal om het zo te noemen, dus het is allemaal vrij relaxed. Het draait vooral om het plezier met vrienden en de beruchte ‘derde helft’ (lacht). Het gaat dus niet per se om het voetballen zelf, maar om de geweldige sfeer met het team en samen leuke activiteiten doen. Ik heb dus echt geen ambitie om professioneel voetballer te worden, maar het is de sfeer en gezelligheid die het zo waardevol maken.

 

Heb je een bucket list of zijn er specifieke dingen die je nog graag wilt doen in je leven?

Ik heb dat eigenlijk niet. Het klinkt misschien wat saai voor sommigen, maar ik heb niet echt nood aan verre reizen maken of uit een vliegtuig springen. Het idee van de bucket list komt toch van kick the bucket, van alle dingen doen voordat je sterft, maar ik vind dat ik al een goed leven heb gehad. Ik ben heel dankbaar voor wat ik mag doen en wat ik al heb mogen doen. Mijn instelling is eerder een beetje van pluk de dag, we zien wel wat de dag ons nog brengt.