we create impact for ambitious brands

Dieter aan het woord

Dieter aan het woord

 

Twee. Dat is het aantal jaren dat Dieter al impact gemaakt heeft bij BOEM agency. Hoog tijd om hem in eens in de verf te zetten. Front-end developer by day, hondenliefhebber all the time ;). Laten we hem eens ondervragen… euh interviewen.

interview — 12 april 2022

Wat heeft je naar een job als developer geleid?

Uiteraard mijn studies hé. In het 5e middelbaar ben ik informaticabeheer beginnen studeren door mijn passie voor computers, zoals waarschijnlijk iedere 16-jarige gamer leek me dat toen een heel interessante richting ;). Dat werd me door mijn school wel afgeraden omdat ik eerst STW studeerde wat zorgde voor een moeilijke overstap. Ik ben dan ook een jaartje blijven zitten . -lacht- Bij informaticabeheer had ik ook het vak webdesign wat me naar mijn studierichting in het hoger onderwijs leidde: interactive multimedia design. Front-end development is dan uiteindelijk mijn passie geworden. School was nooit mijn ding dus nu ben ik veel gelukkiger als werkende front-end developer :).

 

Wat wou je graag worden als kind?

Ik denk dat ik mezelf heel vaak aan mijn vader gespiegeld heb. Die was zelfstandige bankdirecteur. Ik dacht toen dat ik dat later wou overnemen, maar economie en wiskunde interesseerde me echt niet en dat was nu eenmaal de basis van die job. Ik blijf natuurlijk wel altijd naar hem opkijken. Mijn interesse voor auto’s komt ook van hem. Hij heeft nog op circuits geraced. Autopiloot had ik daarom ook nog willen zijn. Toen ik echt klein was, wou ik natuurlijk de typische jobs hé: politieagent of brandweerman. Nu is het front-end development dat me helemaal als gegoten zit.

 

Wat was je favoriete vak op school?

Niets eigenlijk. Ik ging niet zo graag naar school. – lacht- Natuurlijk waren er interessantere vakken voor mij in het hoger onderwijs omdat mijn richting ook specifieker was. Daar vond ik mijn design vakken heel leuk. In het middelbaar had ik koken als vak en dat vond ik dan het leukste. Dan mochten we de restjes meenemen. Uren stilzitten en luisteren was niet voor mij. Ik ging liever aan de slag bij de meer hands-on vakken. Daarom past werken veel beter bij mij. Hier kan ik me creatief beter uitdrukken dan op school en heb ik meer verantwoordelijkheden. En ik word betaald voor iets dat ik graag doe. Kan niet beter hĂ©. Websites maken is echt mijn passie.

 

Wat is een absolute no-go als het aankomt op front-end development?

Waar ik meteen aan denk is dan “lelijke” websites. Al helemaal als het een non-responsive website is. In deze tijd kan dat echt niet meer vind ik.

 

Hoe maak jij impact?

Door responsive websites te maken hé ;). Dit gaat misschien cliché klinken, maar impact maken is voor mij echt wanneer ik onze partners tevreden kan maken en dat mijn werk geapprecieerd wordt. Daar doe ik het voor.

Verder is ook flexibel zijn heel impactvol volgens mij. Als ik een vraag krijg van een partner, probeer ik dat er altijd tussen te nemen. Ook intern ga ik steeds zo snel mogelijk aan de slag met vragen van collega’s. Dat stelt iedereen wel tevreden denk ik dan. Zelf haal ik daar ook veel voldoening uit.

 

Hoe zie jij dé perfecte website?

Dat bestaat niet volgens mij. Voor iedereen krijgt dat een andere invulling. Zo is dat ook met een auto. Een perfecte auto bestaat niet. Iedereen heeft namelijk andere verwachtingen. Het hangt bij een website volledig af van wat onze partners verwachten en wat bezoekers van de website nodig hebben.

 

Wat staat er nog op je bucketlist?

Werkgerelateerd is het uiteraard impact blijven maken en bijleren. Zorgen dat partners en collega’s tevreden zijn met mijn werk. Verder wil ik ook blijven groeien als developer. BOEM agency is in volle groei en wij krijgen de kans om mee te groeien én de ruimte om onze skills bij te schaven.

Privé denk ik meteen aan reizen. Meer op voorhand reizen inplannen is iets dat ik vaker wil doen. Dat lijkt me zó leuk. Deze zomer ga ik alvast goed van start met mijn huwelijksreis naar Amerika :).