fbpx

minder blabla, meer BOEM

Jessie aan het woord

Jessie aan het woord

 

Onze fantastische collega Jessie werkt ondertussen 1 jaar bij BOEM agency. Wij kunnen ons geen werkdag inbeelden zonder haar aanwezigheid. Enthousiast, gestructureerd, punctueel en een klein beetje de ‘mama’ van BOEM agency. Een office & finance manager om U tegen te zeggen. We stelden haar 7 vragen.

interview — 09 februari 2023

Wat trok je in een job bij BOEM agency?

Het was echt de branche en de jobomschrijving die me aanspraken. Ik heb bedrijfscommunicatie gestudeerd en ook 10 jaar op de marketingdienst gewerkt van een bekend chocoladebedrijf. Dat was een van de fijnste jobs die ik ooit gedaan heb. Daar ging ik vooral over het creatieve marketinggedeelte. Na verloop van tijd groeide ik door en ging ik verschillende interesses onderzoeken in mijn jobs. Zo belandde ik later dan in Human Resources en heb ik in verschillende bedrijven gewerkt. De drang naar marketing bleef wel. Het inhoudelijke interesseert mij echt en wat BOEM agency doet, die digitale communicatie, is natuurlijk heel relevant. En daar wil ik ook graag in bijleren. Zelf ben ik nu wel meer met het financiële bezig bij BOEM agency, maar ik kom wel dagelijks in aanraking met die creatieve kant. Dat vind ik echt fantastisch.

 

Wat wou je graag worden als kind?

Eigenlijk iets totaal anders: ik wou graag politie-inspecteur worden 😊. Als ik mijn middelbare school had afgerond, waren de eisen voor die job nog anders en kwam ik niet in aanmerking door mijn grootte. Dus ik ben daar dan niet in kunnen stappen. Dat was wel echt mijn droom. Maar ik speel dan met plezier ergens anders de “gendarme” hé 😉.

 

Wat was je favoriete vak op school?

Dat waren vooral de vakken rond communicatievaardigheden en gedragswetenschappen. Taalvakken vond ik ook altijd erg belangrijk. Ik ben perfect drietalig dus de interesse voor talen was er absoluut aanwezig.

 

Wat is een no-go als het aankomt op finance & office management?

Ik heb zo niet echt no-go’s in mijn functie. Er zijn natuurlijk altijd taken die ik liever doe dan andere. Op elk vlak service geven is natuurlijk belangrijk: naar klanten, leveranciers en medewerkers. Voor mij is het vooral belangrijk dat beloftes nagekomen worden. Als je iets belooft, moet je ervoor zorgen dat je dat ook doet. Ik zorg ook wel steeds dat ik zaken die ik beloofde, telkens zo snel mogelijk afhandel.

Office management en het financiële gaat ook heel erg samen. De administratieve kant ervan is dan ook erg belangrijk natuurlijk. Uitgaven goed bijhouden voor de boekhouding is een must.

 

Hoe maak jij impact?

Sinds ik er ben, zijn er toch al wat zaken verbeterd waar ik wel voor een deel mijn impact geleverd heb. Zo heb ik al een flink tandje bijgestoken om processen te standaardiseren en een grote lenteschoonmaak gedaan in al de papieren 😉

 

Wat is voor jou de perfecte website?

Die moet overzichtelijk, informatief en toch creatief zijn. Natuurlijk heeft elk bedrijf een andere doelgroep waardoor de manier waarop je je website opbouwt anders is. Een bank heeft logisch gezien een andere indeling van website dan een fietsenverkoper. Voor mij mag een website vooral niet té serieus zijn. Er mag zeker wat animatie inzitten. Nu ook geen kermis hé 😉 Een goede balans tussen professioneel en plezant.

 

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik wil BOEM graag nog laten groeien en daar mijn steentje aan bijdragen. Ook mijn medewerkers ondersteunen en een positieve vibe zijn op kantoor 😉. Privé heb ik eigenlijk alles wat ik moet hebben: mijn kinderen zijn gezond, ik ben gelukkig, … Voor mij hoeft dat niet meer te zijn. Als ik écht iets moet kiezen, zou ik ooit op safari willen.